top of page
TandläkareRenström-20.jpg

Allmäntandvård

Hos oss erbjuder vi revisionstandvård, du kallas efter överenskommelse per post eller via sms.

Det är en stor fördel att undersöka sina tänder regelbundet för att i tid kunna sätta in de åtgärder som är nödvändiga.

 

Karies (hål i tänderna) lagas med compositfyllningar (plastfyllningar) eller om det är större skador med porslinskronor.

 

Tänder som har gått sönder restaureras antingen med compositfyllningar eller porslin och tänder som saknas kan ersättas med tandstödda bryggor eller implantat.

Förebyggande

En av våra viktigaste arbetsuppgifter är att förebygga tandsjukdomar. Tandhygienist Daniel Ankarstrand har stor erfarenhet och kunskap om detta. Individuellt anpassad förebyggande tandvård är ett effektivt sätt att behålla friska tänder hela livet.

Implantat

Om en eller flera tänder saknas finns möjligheten att operera in titanimplantat i det tandlösa käkbenet och på dessa fästa kronor eller bryggor. Om samtliga tänder i en käke saknas går det att på så sätt återigen få fastsittande tandbryggor.

Vi arbetar med Dentsply Dental Implants Astra Tech och Straumann, välkända och välbeprövade implantatsystem.

Innan behandling med implantat kan påbörja behöver det tandlösa käkbenet undersökas, ofta med en skiktröntgenundersökning (tomografi CBCT), vi sammarbetar med Odontologisk Röntgen på Röntgenkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping. Röntgentandläkare utför undersökningen och skickar bilderna till oss. Implantatoperationen utförs av specialisttandläkare i Parodontologi på Oral rehabilitering. 

Efter inläkning av implantaten sker fortsatt behandling hos oss.

Tandvårdsrädsla

Lider du av svårare tandvårdsrädsla som har gjort att du inte har kunnat gå till tandläkare på länge och har ett stort behandlingbehov finns det hjälp att få, både med själva tandvårdsrädslan och tandbehandlingarna. 

Efter undersökning och prövning erbjuder Landstinget psykologbehandling med KBT terapi, psykologen medverkar också under tandbehandlingarna. Som patient betalar du efter godkänd prövning bara Hälso- och sjukvårdsavgift upp till frikort, dvs 150 kr per besök. 

 

Estetisk tandvård

Tandvård som utförs av utseendemässiga skäl kan röra sig om blekning med individuellt utformade blekskenor, blästring, porslinsfasader etc. 

 

Blekning

Vid blekning tas avtryck av tänderna. Tandtekniker framställer individuellt anpassade blekskenor 

Tandblästring

Blästring av tändernas yta med Prophymate Neo

bottom of page